Lechó
Ungersk grönsaks-tjofräs, vår favorit
Att servera med enbart ungerskt bröd
och eller potatis.
Fungerar även bra med som tillbehör till stekt eller grillat kött

8 paprikor gröna gula röda
eller vilken färg som helst
6 tomater ( röda )
4 gula lökar
3 msk matolja ( finns hos din ICA-handlare)
3 msk paprikapulver
2 tsk salt ( vitt )

Hacka löken grovt mellan tummen och pekfingret
Fräs löken i matoljan tills den blir mjuk
( ingen Viagra )
Häll i paprika pulvret och rör runt någon minut

Skär de övriga grönsakerna grovt och lägg i grytan.
Salta
Låt puttra ca 20 - 30 min på medelsvag värme

Vi lovar att ni inte blir besvikna
OBS inget vatten. Grönsakerna innehåller tillräckligt
med vätska som blir en underbar sås.

Låt djuren leva det är ändå såsen som är godast

 



Hem
Skrivet och återgivet av
Lajos Kopacsi -e-post hit
uppdaterat 000607

Copyright © Lajos Kopacsi
Sänd gärna e-post med fler tänkvärdheter som jag kan komplettera sidan med.